Genomineerd voor Dutch Funeral Awards

Sinds een jaar ben ik de voorzitter van coöperatie Afscheidsmomenten, een groep fotografen die gespecialiseerd is in het fotograferen van begrafenissen en crematies.

Onlangs zijn wij genomineerd voor de Dutch Funeral Awards in de categorie Fotografie. De uitreiking vindt plaats op woensdag 20 juni 2018 in Zeist tijdens de Funeral Fair, een beurs met de nieuwste trends op het gebied van uitvaarten en rouw.

Meer bekendheid

We hebben als missie meer bekendheid te krijgen voor het fenomeen afscheidsfotografie. Onze ervaring is dat deze vorm van fotografie erg goed kan helpen bij de rouwverwerking als iemand een dierbare is verloren. Immers: we leggen de herinnering vast aan een mooi afscheid. Het mooiste is als we na het fotograferen ook een fotoalbum maken, iets wat we de familie altijd aanraden.

Contact en ervaringen uitwisselen

Als coöperatie richten we richten ons op het contact met families, maar ook op dat met uitvaartondernemers. Daarnaast komen we zeker eens per maand bij elkaar, wisselen ervaringen uit en bekijken elkaars werk. Zo proberen we kwalitatief ook op een steeds hoger niveau te komen. Ik heb ontzettend goede ervaringen met m’n collegafotografen. Stuk voor stuk leuke gedreven mensen, en bijeenkomsten werken altijd heel erg stimulerend!

Pitchen

Fotografe Boukje Canaan en ik hebben  de coöperatie vertegenwoordigd tegenover de jury van de Awards. daar gingen we dan op een zonnige dag richting Rotterdam, waar het allemaal gebeurde. Daar hebben we om te beginnen de mooie verhalen voorgelezen die mensen achtergelaten hebben op onze site. Toch altijd erg goed om te horen, en voor deze ervaringen doen we het! Om daarna nog even goed uit te leggen hoe wij werken en wat we zo belangrijk vinden aan dit werk.

Het is een spannende tijd. Binnenkort weet ik meer. Via dit blog houd ik mijn lezers op de hoogte. Duimen maar!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.