Bijzondere expositie

In fort Nigtevecht is van 28 april tot en met 18 juni de expositie ’t Eigenzinnige afscheid te zien. Twaalf foto’s – ook twee van mij – laten zien op welke bijzonderen manieren je tegenwoordig afscheid kunt nemen van je dierbaren. De aanleiding voor de expositie is het feit dat de coöperatie Afscheidsmomenten 1 jaar bestaat.

Liefde, vreugde en verdriet

Ballonnen die worden opgelaten, een bootreis naar het kerkhof, een koor dat zingt rondom de kist, de tango dansen, kinderen die de kist beschilderen. Er gebeurt tegenwoordig zoveel moois op uitvaarten. Natuurlijk, er is veel verdriet. Maar iedereen komt samen uit liefde voor de overledene en er zijn daarom ook zoveel vreugdevolle momenten. Dat maakt dat elke uitvaart een unieke gebeurtenis is. Foto’s helpen om deze dag onvergetelijk te maken.

Tekst en uitleg

Naast elke geëxposeerde foto hangt een tekstbordje, met een kort verhaal over de betreffende uitvaart. Zo weet je precies wat je ziet op de foto. Tegelijkertijd geeft de expositie een mooie inkijk in wat er allemaal kan tegenwoordig. En dan te bedenken dat wat je hier ziet slechts het topje van een ijsberg is, want de mogelijkheden zijn onuitputtelijk. Na acht jaar foto’s maken sta ik elke keer weer versteld van de creativiteit van families en vrienden. Geen uitvaart is hetzelfde!

Fort Nigtevecht

De expositie is te bekijken in Fort Nigtevecht. Dit is een bijzondere locatie. Het fort fungeert als een gedenkplaats, een mooie plek waar nabestaanden een overleden dierbare kunnen gedenken. Hiervoor is een speciale vleugel met vijf ruimtes ingericht. Voor wie een middag wil gaan fietsen kan ik deze bestemming van harte aanraden. De omgeving eromheen is prachtig. En wil je weer naar huis? Naar NS-station Abcoude is het een kwartiertje fietsen.

Bij de officiële opening van de expositie op zondag 7 mei spreekt Jacha de Jong (l) namens Afscheidsmomenten. Marian de Weert doet hetzelfde namens fort Nigtevecht.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.