Fotograaf kan helpen tijdens coronacrisis

De regering heeft verdergaande maatregelen aangekondigd om te voorkomen dat het coronavirus zich in Nederland verder gaat verspreiden. De maatregelen zijn erop gericht dat mensen minder contact met elkaar hebben. Concreet komt het erop neer dat er bij uitvaartbijeenkomsten nog maar maximaal dertig personen aanwezig mogen zijn. Ik kan me goed voorstellen dat dat voor veel families en dilemma is: wie nodigen we wel uit en wie blijft thuis? Hoe jammer dat je zo’n gelegenheid niet met al je dierbaren, vrienden en familieleden kunt delen.

Een afscheidsfotograaf is nu een uitkomst
Juist in deze tijden kan het inhuren van een afscheidsfotograaf een oplossing zijn. Natuurlijk: het mooiste is dat er zoveel mogelijk mensen aanwezig zijn. Maar als je de uitvaart in afgeslankte vorm kunt laten vastleggen door een fotograaf, dan kun je de dierbare momenten achteraf toch nog delen met de mensen die er niet bij konden zijn.

Online foto’s kijken
Tot nu toe leverde ik mijn foto’s altijd aan op dvd of usb-stick en maakte een fotoalbum. Maar laatst verzorgde ik de foto’s bij het afscheid van een vrouw met veel vrienden aan de andere kant van de wereld. Zij konden niet bij het afscheid aanwezig zijn. Voor deze mensen heb ik een diaserie gemaakt, die ze op hun telefoon, tablet of computer kunnen bekijken.
De muziek die ik had toegevoegd aan de beelden gaf het geheel een extra emotionele lading. De familie was er heel blij mee!

Voorbeeld bekijken
Om een idee te krijgen kun je deze slideshow bekijken.

O, nog even dit!
Ik las in de Gelderlander dat uitvaartondernemer Jurgen Theunissen uit Arnhem nabestaanden afraadt een rouwadvertentie in de krant te plaatsen en enkel nog maar een select aantal rouwkaarten te sturen. Dat betekent dat je de kosten voor een advertentie uitspaart. Ook een kleine bijeenkomst is goedkoper, denk bijvoorbeeld aan de catering. Hierdoor ontstaat financiële ruimte, waarmee je een fotograaf zou kunnen bekostigen die zorgt voor een mooie herinnering in beelden. Ik verzeker je: dit geld is goed besteed.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.