In deze rubriek ‘In de pers’ bevat een selectie van interessante artikelen over afscheidsfotografie, waarbij Anna Groot zelf ook regelmatig aan het woord komt.

Deze week staat er een mooi artikel over mij in de Stadspers, een huis-aan-huisblad dat ter gelegenheid van Allerheiligen en Allerzielen in de omgeving van Bilthoven en Zeist wordt verspreid. Op de homepage is een prachtige foto geplaatst die ik heb gemaakt van een hondje bij een kist. Bij het artikel staat ook nog eens een levensgroot portret van mij. Gemaakt door collega Sjaak Ramakers, deze naamsvermelding is jammer genoeg in de Stadspers weggevallen.

Kort verhaaltje over mijn mooie werk, inclusief een paginavullende foto. Dat is te lezen in het zojuist verschenen nummer van ‘Verder’, het blad van uitvaartbedrijf Yarden. Er zijn twee pagina’s ingeruimd voor uitvaartfotografie. Op de rechterpagina staat mijn bijdrage.

Ik ben geïnterviewd over het mooie werk van afscheidsfotograaf in het aprilnummer van vakblad Uitvaart. Hierin vertel ik wat foto’s van een uitvaart voor mensen kunnen betekenen. Dat een fotograaf niet gefocust is op het verdriet, maar vooral op de liefde, betrokkenheid en zorg die mensen voor elkaar hebben bij een afscheid. Ook hoop ik dat hiermee uitvaartondernemers eerder een fotograaf voorstellen bij families. Lees hieronder het hele artikel!

Interview in glossy LATER…

glossy Later in de pers

Samen met de bedebestuursleden van de coöperatie Afscheidsmomenten, Boukje Canaan en Daysy Renders, is Anna geïnterviewd over afscheidsfotografie in de kersverse glossy ‘LATER… als ik dood ben’. Ook heeft Anna foto’s gemaakt voor deze glossy. Van de kistenmakers Roeland Spruit en Hans Rademaker. Van Saskia Koffijberg en Esther Laan van Strikt Persoonlijk Uitvaart en de grafdelvers van begraafplaats Oud Wulven in Houten, de tweelingbroers Henk en Co van Bentum. Lees hieronder het interview. Om de foto’s te zien moet je het blad zelf even kopen, is ook niet verkeerd!

Ontdek afscheidsfoto’s

jongetje bij kist met ballonnen in de pers

In de uitvaartspecial van de Stadspers legt Anna Groot uit wat foto’s van een afscheid voor mensen kunnen betekenen. Anna gaat onder meer in op de dankbaarheid van het werk om de liefdevolle momenten zo mooi mogelijk vast te leggen.

In de pers: Gelukkig hebben we de foto’s

Artikel uit ‘PS van de week’, het full colour stadsmagazine van Het Parool dat iedere zaterdag met de krant wordt verspreid.

Goed voor de verwerking

Wat is er zo mooi aan het fotograferen van uitvaarten? Interview met Anna in het Algemeen Dagblad, 15 nov. 2015, in de rubriek ‘Even vragen aan’.

UCK-lid Anna Groot exposeert post-mortemfoto’s

post portem in de pers

Samen met acht andere uitvaartfotografen exposeerde Anna Groot drie foto’s tijdens de expositie Post Mortem in het Nederlands uitvaartmuseum. De Utrechtse Communicatiekring, waar Anna lid van is, ondervraagt haar over het bijzondere vak van uitvaartfotograaf.


‘Géén selfies’

Een selfie met een overledene. Is het een hype zoals in Amerika? Of juist een eerbetoon? Het Branchebad Uitvaartzorg peilt de meningen hierover onder de deelnemende fotografen aan de expositie ‘Post Mortem’ in het Nederlands Uitvaartmuseum.


Mooi werk

Overal in de stad zie je ze aan de slag. Ze werken met hun handen, vaak buiten en soms binnen. Anna vertelt over het werk van de uitvaartfotograaf in een serie over Utrechtse beroepen, Algemeen Dagblad 3 okt. 2011.