Momenten raak getroffen

Ik heb dit weekend de foto’s aan veel mensen laten zien en iedereen vond het een prachtig verslag. Er zitten veel raak getroffen momenten in die anders verloren zouden zijn gegaan. Ik ben er blij mee. Mijn dochter staat nu voor de moeilijke opgave er een mooi boek uit samen te stellen. Maar daar hebben we alle tijd voor.
Het was een mooi afscheid, helemaal in de stijl die ook Marianne voor ogen had. Bedankt voor de bijdrage daar aan.
Herman Goossens, Eemnes, augustus 2022

Alles veelvuldig en mooi in beeld gebracht

Een uitvaart is nooit leuk maar een goede herinnering aan deze gebeurtenis middels een mooie fotoreportage is wel een fijn gevoel. Via internet was ik uitgekomen bij Anna Groot, iets wat een goede keuze was en een aanrader voor eenieder.

Niet opvallend aanwezig (zoals het hoort) en mooie foto’s van de plechtigheid vooraf, tijdens de uitvaartdienst, en achteraf.Eén telefoontje was genoeg om Anna te vragen foto’s te komen maken. Anna zorgt dat ze netjes op tijd is en de foto’s die ik wilde hebben werden veelvuldig en mooi in beeld gebracht. Scherp en snel geleverd, keurig op een USB-stick in hoge resolutie en daaraan voorafgaand op lage resolutie via WeTransfer. Binnen een week was alles klaar en afgehandeld, perfect en tegen een heel net tarief.
Anna is vriendelijk in de omgang en staat open voor al je wensen, zeker bij een gebeurtenis als een uitvaart heel belangrijk. Voor mij was zij dan ook de perfecte keuze, professioneel, begripvol en snel qua afhandeling met alle mooie foto’s die voor mij zo belangrijk zijn.
Fred van Dalum, Houten, april 2021

Moeder kon terugzien wie er allemaal geweest waren

 

Omdat mijn moeder slechtziend is en er dan veel aan haar voorbij zou gaan van de gehele plechtigheid rondom de begrafenis van mijn vader, heb ik na wat googelen Anna gevonden die foto’s van uitvaarten maakt. Hoewel ik eerst wel heb getwijfeld of het nou wel een goed idee was om een fotograaf rond te laten lopen op mijn vaders begrafenis, was ik bijzonder verrast!

Bijna onzichtbaar stelde Anna zich op en maakte van zoveel mogelijk momenten een foto. De foto’s laten emoties zien op een mooie discrete manier. Ze heeft vele details op de gevoelige plaat vastgelegd.

Ik ben bij dat ik de keuze op Anna heb laten vallen. Mijn moeder kijkt ondanks dat het een verdrietige gebeurtenis was, toch graag de foto’s terug. Anna heeft ook alle gasten gefotografeerd, in de zaal en op het terras. Voor mijn moeder was dit heel belangrijk want zo kon zij zien wie er allemaal geweest waren.

Anna, nogmaals enorm bedankt. Voor een ieder die twijfelt, ik kan Anna van harte aanbevelen. De foto’s zijn prachtig en het helpt in het rouwproces.

Jolanda Bosje-Lips, juli 2019

Een erg mooi aandenken aan een hele zware dag

8 Februari 2019 was de uitvaart van onze dochter. We wisten direct dat er een fotograaf bij aanwezig moest zijn. Via het uitvaartcentrum kregen we de gegevens van Anna.
Wat zijn wij blij met de foto’s van het afscheid. Anna was er de hele tijd, maar we hebben niet gemerkt dat ze er was. De foto’s zijn prachtig en dit is een erg mooi aandenken aan een hele zware dag.
De herinnering is voor altijd vast gelegd in prachtige foto’s en Anna heeft hiervoor gezorgd. Ik raad Anna dan ook zeker aan als uitvaartfotograaf.
Marjolein Oudsen, juni 2019

Zij leek heel dichtbij te zijn geweest

Anna maakte een mooie complete reportage van de druk bezochte begrafenis.  Zij had een goed gevoel voor het selecteren van belangrijke beelden, momenten en mensen. Ze had snel in de gaten wie er bij elkaar hoorden en welke familie bij elkaar hoorde en wist het allemaal compleet op de plaat vast te leggen.
Tijdens het maken van de reportage was zij discreet, op de achtergrond, aanwezig. In de reportage leek zij zeer dichtbij geweest te zijn.
Jan Soons, juni 2019

Een mooie en dierbare herinnering

Afgelopen jaar heb ik vaak, alleen en met anderen, het fotoboek doorgebladerd dat Anna gemaakt heeft van het afscheid van mijn vrouw Ellen.
De foto’s zijn een mooie en dierbare herinnering aan die moeilijke dag, die je beleeft in een roes vol emoties, tranen en een enkele verdwaalde lach. Anna heeft die momenten wonderbaarlijk mooi vastgelegd en het is ook mooi later te zien hoe familie en vrienden het afscheid hebben beleefd.
Ik heb met Anna vooraf kort afgestemd hoe ik wilde dat ze aanwezig was en welke momenten ik liever niet wilde dat ze die fotografeerde. Dat heeft ze allemaal op een uiterst professionele en onopvallende manier gevolgd.
Het boek is voor mijn dochter en mij een tastbare herinnering aan die moeilijke maar ook dierbare dag”
Janhein Pieterse, mei 2019

Blij met fotoboek

Beste Anna,
Wat een mooi boek heb je gemaakt van het afscheid van Marijke. Echt heel erg fijn.  Ik kijk er regelmatig weer even in. Die mooie bloemen, de lieve vrienden en familie, maar ook de sfeer van het afscheid komt er mooi in terug.

Heel hartelijk bedankt,
Henny Steenbergen, oktober 2018

Ik bekijk de foto’s bijna dagelijks

Bijna dagelijks kijk ik in het boek dat Anna heeft gemaakt van het afscheid van mijn partner Guido. Ze heeft zulke mooie momenten in haar foto’s gevangen. De sfeer van zoals het was, spat er vanaf. Een ieder die het boek ziet beaamt dit en zegt hoe dankbaar we moeten zijn dat we dit aandenken hebben!

Nogmaals veel dank Anna.

Wilma Mennega, november 2017


Anna’s foto’s zijn een prachtig cadeau

Begin augustus 2017 was de uitvaartdienst in de kerk van mijn moeder, met aansluitend een condoléance. Anna heeft hier op een prachtige manier fotografisch verslag van gedaan.

De hele tijd heb ik haar eigenlijk nauwelijks gezien, net zoals mijn gasten zeiden. Het fotoboek dat ik twee weken nadien kreeg overtrof al mijn verwachtingen. Het gaf mij de mogelijkheid om ingetogen, verdrietige, maar ook warme momenten te herbeleven, precies zoals ik de dag had meegemaakt. Eenvoudige symbolen van aandacht, zoals handen die elkaar vasthouden, zijn eruit gelicht en maken dat elkaars nabijheid nog beter gevoeld wordt, zelfs achteraf bij het doorbladeren van het boek.

De kleuren zijn prachtig, en Anna heeft vooral veel aandacht besteed aan dat wat ik vertelde: mijn moeder hield van bloemen en van fruit, en precies dat is op een schitterende manier centraal gezet op de voorkaft van het fotoboek. Ontmoetingen van mensen die elkaar herkennen in de liefde voor en band met de overledene zijn op ontroerende wijze vastgelegd. Anna heeft een enorm groot gevoel voor wat belangrijk is voor mensen. Haar foto’s zijn een prachtig cadeau en mooie herinnering aan een waardig afscheid.

Anna,  nogmaals enorm bedankt voor je mooie aandacht voor deze bijzondere momenten in het leven van mijn zoon en mij.

Angelique uit Utrecht, september 2017


Compleet verslag van het afscheid van ons kindje Jazzlynn

Anna heeft foto’s gemaakt van de crematie van ons kindje Jazzlynn, dat na een zwangerschap van 27 weken dood ter wereld kwam. We zijn vreselijk blij met het fotoalbum dat we nu in handen hebben. Van sommige foto’s zijn we verbaasd dat Anna die heeft kunnen maken. We bekijken met iedereen die bij ons langskomt het album, en dan vertellen we ze het hele verhaal. Eén vriend zei zelfs dat hij zich zomaar kon voorstellen dat hij er de hele dag bij geweest was, zo compleet is de reportage die Anna heeft gemaakt. We zijn erg blij dat we zo uitgebreid afscheid hebben genomen van Jazzlynn. En het fotoboek vormt daarbij een tastbaar bewijs van Jazzlynns bestaan. Daar zijn we heel blij mee.

Loes en Michael van der Elst, juli 2017


Het leven vieren, een eerbetoon aan Don

Mijn, ontzettend levende Don was opeens dood. Onze twee oudste kinderen vonden hem levenloos in een greppel in Italië. Een motorongeluk. Tragisch, vooral voor hem.

Wij hebben geprobeerd zijn leven te vieren, niet zijn dood te benadrukken bij zijn begrafenis en dat is prachtig vastgelegd door Anna Groot in een fotoboek. 

Omdat het voor ons meer ‘vieren’ was dan ‘rouwen’ – dat komt toch wel – , is het fotoboek van de begrafenis de getuige van ons eerbetoon aan Don. Het is net als bij een bruiloft: het gaat zo snel voorbij en ook gaat op de dag zelf heel veel aan je voorbij. Door het fotoboek kunnen wij nog steeds terugkijken naar die bijzondere dag, dat eerbetoon aan Don. 

Bedankt Anna! 

Marion van ’t Klooster, mei 2017


Prachtige foto’s met oog voor detail

Bijzonder goede ervaring met Anna. Prachtige foto’s, oog voor detail en weet de sfeer van de dag vakkundig vast te leggen. Het is nu drie jaar later, en nog bekijk ik het fotoalbum geregeld en elke keer zie ik weer dingen die me niet eerder waren opgevallen, ook op de dag zelf niet. Ook verliep de samenwerking uitstekend: Anna stond open voor de verzoeken die we vooraf – en tijdens! – de dienst hadden en heeft geen opvallende aanwezigheid maar weet toch vanuit alle posities de dag vast te leggen. Fantastische en betrokken fotografe die we van harte aanbevelen!

Marina Roos, april 2017


Ontroerend mooi

Ik wil je graag complimenteren met je laatste fotoboek. Het is ontroerend mooi geworden, intiem en legt de sfeer van deze uitvaart heel goed vast. Ik herinner me de uitvaart zoals die op jouw foto’s te zien is, dat is toch knap werk van jou. Ook je nieuwe website is mooi geworden. Goede teksten en een sprekende selectie foto’s. Ik kan nabestaanden ernaar verwijzen als ik een fotoreportage adviseer. Het geeft een beeld van de toegevoegde waarde die jouw werk kan hebben voor hen.

Hiske Alting, uitvaartonderneming Alting Uitvaarten, maart 2017


Achteraf heel blij met foto’s.

Vooraf twijfelden wij of een fotograaf op een uitvaart wel gewenst was. Achteraf zijn wij erg blij dat we er toch voor gekozen hebben. In alle drukte en emotie op de dag zelf ontgaan je immers veel waardevolle indrukken. In alle rust kunnen we nu, wanneer we dat willen, terugkijken op deze belangrijke dag.

Dat is mede te danken aan de discrete en professionele werkwijze van Anna Groot. Tijdens de plechtigheid merk je in feite amper dat er foto’s worden genomen. Het fotoalbum voldoet prima aan onze wensen, zonder dat we daar uitgebreid over gesproken hebben. Kennelijk lukt het Anna op basis van haar eigen indrukken in te schatten waar de accenten moeten liggen. Wij zijn erg tevreden over het resultaat.

Frits Heimweg, december 2016


Naast verdriet ook blijdschap

We zijn nog steeds gelukkig en blij dat wij een fotograaf hebben gekozen. Het fotoalbum ligt bij mijn kinderen en bij mij nog steeds in de kamer en wordt regelmatig gebruikt ter herinnering en illustratie voor onszelf en in gesprekken met bekenden en vrienden.
Terugdenkend aan de mooie zonnige dag valt op hoe direct en invoelend je hebt gefotografeerd zonder dat wij het eigenlijk in de gaten hadden.
Foto’s roepen de momenten weer terug van verdriet, maar ook blijdschap. Een aanrader voor een ieder om deze momenten vast leggen. Ook helpt het album in de gesprekken met de kleinkinderen nu en zeker in de toekomst.

Teun van Dorp, augustus 2016


Een waardevol aandenken

Anna heeft de uitvaart van mijn man, Willem Aantjes, gefotografeerd van begin tot eind. Van een door haar geselecteerd aantal foto’s maakte ze een fotoboek. Door dit boek blijven de herinneringen aan die dag vers in mijn geheugen. Voor mij een heel waardevol aandenken. Ik zou er zelf niet opgekomen zijn. Gelukkig was mijn uitvaartleider op de hoogte van deze specialiteit van Anna. Zeer aan te bevelen voor ieder die een dierbare gaat begraven!

Ineke Ludikhuize, november 2015
Spreekt en schrijft over mantelzorg en meer. Schreef boek ‘Een warme jas, voor mantelzorgers‘.


Onnadrukkelijk aanwezig

Als uitvaartondernemer heb ik Anna vaak zien fotograferen tijdens een van onze uitvaarten. Ze maakt schitterende foto’s, die de nabestaanden nog lang als bijzondere herinnering zullen koesteren. Maar ze is ook op een onnadrukkelijke manier aanwezig tijdens een afscheid en dat is een kunst, die niet veel fotografen beheersen. Om deze kwaliteiten kan ik Anna zeer aanbevelen.

Petra Branderhorst, De Zwaan Uitvaartenmei 2009