Het overlijden van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. De tijd tussen overlijden en uitvaart is een drukke periode, waarin u veel beslissingen moet nemen. Er zijn steeds meer mogelijkheden om een uitvaart naar eigen inzicht vorm te kunnen geven. En gelukkig doen steeds meer mensen dat.

Heeft u er wel eens over gedacht om van de uitvaart foto’s te laten maken? Ik merk dat mensen soms aarzelen als wordt voorgesteld om een fotograaf in te schakelen. Het is toch geen bruiloft? Nee, het is geen feestdag. Maar wel een belangrijke dag, die u samen met uw dierbaren hebt vormgegeven.

U kunt het afscheid en de herinnering delen

Achteraf zijn mensen blij dat er foto’s gemaakt zijn. Via de foto’s kunnen ze de dag nog eens beleven. Ook kunt u de ervaringen delen met mensen die niet aanwezig konden zijn door ziekte of omdat ze bijvoorbeeld ver weg wonen.

Zeker nu er vanwege het coronavirus nog maar maximaal dertig personen bij een ceremonie aanwezig mogen zijn is het de moeite waard om uw uitvaart te laten fotograferen. Zo kunnen degenen die er niet bij konden zijn de uitvaart toch meebeleven.